CPO Blossem – Doe Mee!

28 januari, 2022

Binnen het project Blossem in Breda wordt de mogelijkheid geboden aan CPO initiatieven om zich in te schrijven. Wij zijn voornemens om in samenwerking met bureau Jochem Heijmans i.c.m. M3H architecten een groep te vormen en een inschrijving te gaan doen. Daar kan jij aan meedoen!

Aanleiding:
Geïnteresseerde CPO’s opgelet! Ontwikkelingscombinatie NBU/Maas-Jacobs biedt een tweetal locaties die onderdeel uit maken van de gebiedsontwikkeling Blossem te koop aan ten behoeve van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Op de betreffende locaties zijn respectievelijk 15 en 21 gestapelde woningen voorzien. Om die reden zijn we op zoek naar twee CPO’s, die binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden de woningen gaan ontwikkelen en realiseren.
Locatie
De locatie is gelegen op de locatie van de voormalige Nibb-it fabriek aan de rand van de levendige wijk Tuinzigt. Een wijk, die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen, niet alleen door de aanwezige jaren ’30 bebouwing en aanwezige voorzieningen, maar ook door de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en de uitvalswegen.

Blossem
Blossem wordt een levendige en toekomstbestendige woonwijk, waarbij de komende jaren ca. 600 woningen in verschillende prijscategorieën worden gerealiseerd. Groen neemt een prominente positie in; onderdeel van de gebiedsontwikkeling is dan ook de realisatie van een nieuw buurtpark. Daarnaast wordt bij Blossem hoog ingezet op het sociale aspect, waarbij de nadruk wordt gelegd op collectiviteit, sociaal-ruimtelijke verbondenheid en delen.
De aankondiging van de inschrijving en veel meer informatie over hoe en wat vind je hier:
https://blossem-breda.nl/uncategorized/cpo-gezocht/

De architectuur, het begin van een goed verhaal…
Bouwen in hout is duurzaam en biobased.
Innovatief geprefabriceerde houten woningen met buitenruimtes aan het park.
We willen dit verder onderzoeken samen met jullie en met een lokale prefab bouwer in hout (www.homesfactory.nl).
Wil jij bijdragen aan dit verhaal en het samen met ons verder vormgeven?

Wie zoeken we?
Mensen die zelf samen hun eigen woongebouw met koopwoningen willen gaan ontwikkelen. BIEB zorgt voor het organiseren van de groep en het formuleren van de inschrijving. We zullen na het verzamelen van de reacties een informatiebijeenkomst (waarschijnlijk digitaal) organiseren.

Om nog eens te zien wat cpo is kijk op www.bouwenineigenbeheer.nl
Om je interesse kenbaar te maken stuur een mail naar blossem@bouwenineigenbeheer.nl
Je kan ons natuurlijk ook bellen 040-2117800
Je mag dit bericht ook doorsturen aan mensen die wellicht geïnteresseerd zijn.
Wil je niet op de hoogte gehouden worden van deze mogelijkheden dan kan je ook een mail sturen aan blossem@bouwenineigenbeheer.nl
Omdat we op 18 april 2022 zowel een groep moeten hebben gevormd en een inschrijving moeten hebben gedaan vragen we om snel te reageren.
Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet.

Je kan hieronder via een formulier meteen aangeven dat je interesse hebt in CPO Blossem Breda.

Ik wil meedoen met CPO Blossem Breda
Bezig met versturen