Geen bonje , maar bouwen met de buren

27 mei, 2019

Brent Nijhuis (26) woonde tot voor kort nog bij zijn ouders in het Gelderse dorp Beltrum, toen hij de mogelijkheid kreeg om samen met 14 andere dorpsgenoten zijn eigen buurt te bouwen. Nijhuis: “Een bestaande woning is hier voor mij onbetaalbaar. Dit was mijn kans om in het dorp te blijven wonen.”

De groep bouwt hun buurt door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Als bewoners kun je zelf bepalen hoe je huis eruit komt te zien. Nijhuis: “Je bent de projectontwikkelaar en bepaalt onder meer wat voor woningtype je wilt, wat voor installaties je kiest en waar de trap moet komen.”

In het artikel op nu.nl wordt ook het BIEB project Rivierduin in Bergharen benoemd. CPO is zowel voor starters als senioren.

Bas Bruisten (30) is voorzitter van de CPO-groep De Rivierduin in Bergharen. Bruisten woont samen met zijn vriendin in Nijmegen en ze willen graag terugkeren naar hun roots in het Gelderse Bergharen, een dorp met zo’n achttienhonderd inwoners in de gemeente Wijchen. Bruisten: “Op dit moment staan er maar vier woningen te koop. Het bestaande aanbod past niet binnen ons budget of is niet onze smaak, maar er worden ook geen nieuwe woningen gebouwd. Dit project geeft ons de mogelijkheid om terug te keren naar Bergharen.”

Lees het volledige artikel op Nu.nl