De Getijden

Opgeleverd begin 2019

CPO De Getijden is een collectief particulier woonproject dat in Nijmegen 17 woningen en appartementen gerealiseerd heeft in de oude Lourdesschool (1927). Deze woningen zijn in december 2018 gereed gekomen en worden nu bewoond door zo’n 25 personen.

Levensloopbestendig en Duurzaam

De appartementen zijn uitgerust ingericht dat je er goed en langdurig kan wonen. Ze zijn rolstoelvriendelijk, er is een lift naar de eerste verdieping en de toegangsdeuren zijn ruim en breed. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij De Getijden: 240 zonnepanelen op het dak, sedumdaken op de nieuwbouw, hemelwateropvang via wadi’s, een biologisch ingerichte tuin en verwarming via luchtwaterpompen. De getijden gebruikt geen fossiele
brandstof (gas) en betrekt zijn elektriciteit zoveel mogelijk via de zonnepanelen.

De Getijden heeft de duurzaamheidsprijs van de architectuurprijs Nijmegen gewonnen!

Architectuurprijs Gemeente Nijmegen 2019

Wat goede buren voor elkaar doen
Dat is het motto. Geen woongroep, maar wel een groep bewoners die oog heeft voor elkaar. Samen wordt de tuin onderhouden en de gemeenschappelijke ruimte gebruikt. Wel met het idee dat veel kan maar weinig moet. Een ieder woont bij De Getijden op zijn eigen manier en houdt rekening met elkaar.

De bewoners hebben gedurende het proces heel wat filmpjes op Youtube geplaatst.

Proces Getijden door bewoners vastgelegd
Proces Getijden door bewoners vastgelegd