Toekomstig Wonen

Oplevering 2011

Starters kunnen best alles zelf

De starters van Toekomstig Wonen Diessen hebben binnen een uitbreidingslocatie van Diessen (Vroonacker 3) een stedenbouwkundig plan met 26 woningen ontwikkeld. Samen met de Keeris architecten is een slimme verkaveling van het plan en een slim uitbreidbaar woningtype bedacht.

slimme typologie

De woningen zijn in 3 maten te bouwen en uit te breiden. De basiswoning is de M(edium) variant, een uitbouw op de begane grond levert de L(arge) variant en een uitbreiding van de eerste verdieping levert de XL (extra large) woning.

Daarnaast zijn te woningen nog uit te breiden met opties als uitbouw en dakkapel. Op deze manier blijkt het mogelijk om zeer betaalbaar voor alle starters naar budget een woning te realiseren.

BIEB heeft bij dit project het hele voortraject begeleid en heeft ook de procesbegeleiding voor haar rekening genomen. Dit is nu typisch een project dat van de grond af aan is opgebouwd. Het eerste initiatief lag bij de dorpsraad en de starters zelf.

maquette

Naast de woningen heeft deze groep ook zelf de straatnamen bedacht, hebben ze een buurt- en carnavalsvereniging opgericht, en zijn de eerste kinderen inmiddels geboren…

de woningen in diessen...
...met een gevarieerd aanbod

downloads