Waarom BIEB?

BIEB begeleidt de toekomstige bewoner van een woning in een CPO-project van start tot finish, dat wil zeggen, van de eerste misschien nog wilde plannen tot het daadwerkelijk betrekken van het pand. De rol van BIEB is adviserend waarbij de toekomstige bewoners optimale zeggenschap hebben over hun eigen te bouwen huizen. Hiermee is BIEB onderscheidend van een projectontwikkelaar of andere adviseurs, omdat niet BIEB, maar de toekomstige bewoners opdrachtgever zijn.

De toekomstige bewoners richten daarvoor een rechtspersoon op, een CPO-ontwikkelvereniging, die de rol van opdrachtgever in het project speelt. Die vereniging van aspirant bewoners is in alle fasen van het project beslissingsbevoegd in alle facetten van het ontwikkelingsproces. BIEB neemt dus geen verantwoordelijkheid over, maar stelt mensen collectief in staat om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het gaat per slot van rekening om je eigen woning en woonomgeving.

Ervaring en alle expertises

Verder heeft BIEB als uitvinder van CPO een schat aan ervaring als het gaat om CPO-projecten. In ieder project komen situaties voor waar zo’n ervaren adviseur zijn nut bewijst. BIEB heeft de kennis en kunde in huis met meerdere adviseurs met verschillende expertises. Dit loopt uiteen van financieel advies tot bouwkundig advies. Ondanks dat je door één adviseur wordt geholpen in een project, is er dus altijd ondersteuning vanuit de rest van de organisatie. Mede hierdoor is advies op maat een vanzelfsprekendheid binnen BIEB.

Tools

Daarnaast heeft BIEB de tools in huis voor het organiseren en begeleiden van een CPO-project. Met de opgedane kennis van BIEB is het daarmee mogelijk om effectief een vereniging op te zetten, en tot een overeenkomst te komen met de gemeente. Bovendien heeft BIEB een eigen BIEB-BOX, een omgeving waarin de leden van een CPO-project bestanden kunnen uitwisselen en informatie kunnen delen. Door deze nuttige toepassingen loodst BIEB je zo soepel mogelijk door het gehele proces, zodat je snel en effectief je droomhuis kan verwezenlijken.